fredag 16 maj 2008

Det är fint när du är här


Kom vi knyter vänskapsbanden kom stanna här med mig, jag vill vara med dig storebror, käre storebror. Kom, stanna hemma här med mamma, vi kan prata med varandra, dricka te och äta kaka, kom vi minns, minns tillbaka, har du samma drömmar nu?

torsdag 15 maj 2008

I have built a treehouse

Idag blev jag jätteglad. För jag satt på innovatum vid en stillastående linbana och var trött på att läsa min bok. Jag var trött på skolbarnen som skrek och kastade mackor på varandra. Jag var trött på att stirra på klockan och se att det bara hade gått fem minuter sedan jag förra gången uttråkat stirrat på den.


Jag var helt enkelt trött.


Men sen blev jag glad. För då kom en gammal farbror fram till mig. Och han förgyllde min dag. Med sitt leende ansikte, fullt av livets små märken. Och sitt lilla farbrorsskratt. Och sin blå basker och den lilla bollen han hittat som han skulle ge till sin sonson. Det var en fin farbror. Jag önskar jag blir en sån när jag blir stor.


Så till alla farbröder ute i världen - ge er ut och gör någons tråkiga torsdag vacker! Det är lättare än vad ni kan tro...